Villa bouwen Limburg

Wilt u graag een villa bouwen in Limburg en bent u op zoek naar geschikte bouwkavels? Maak kennis met Villa Parc Arcen, een unieke woonplan midden in de natuur.

Ontdek de ruimte en de mogelijkheden

Op de riante bouwkavels van Villa Parc Arcen kunt u een villa laten ontwerpen en bouwen binnen vijf verschillende architectuurstijlen. Dit unieke woonplan geeft u de ruimte en inspiratie.

Het plan bestaat uit bouwkavels met een oppervlakte vanaf ca. 1.000 m2. Op deze ruime kavels heeft u alle ruimte om uw droomvilla te realiseren. De boskavels liggen aan de noord- en oostzijde van het plan. Hier loopt de bosrijke omgeving naadloos over in het villapark. De waterkavels in het zuidelijke deel van het plan liggen aan de bestaande waterplassen. Hier kunt u letterlijk tot in het water bouwen of een eigen strandje of aanlegsteiger realiseren. De kavels in het centrale deel van het plan liggen aan de watergang en hebben bijna allemaal een eigen eilandje: een heerlijk plekje om tot rust te komen. Bekijk het verkavelingsplan voor een overzicht van alle kavels.

Een klassieke, landelijke of eigentijdse villa bouwen in Limburg

Om de harmonie en de ruimtelijke kwaliteit van het woonplan te waarborgen is een beeldkwalteitplan opgesteld. Hierin worden onder andere richtlijnen gegeven voor de architectonische uitstraling van de villa’s. Deze richtlijnen zijn vertaald in een vijftal architectuurstijlen: “Cottage stijl”, “Classicistische stijl”, “Prairie stijl”, “Eigentijdse Prairie stijl” en “Jaren 30 stijl”. Binnen deze stijlen heeft u alle ruimte om samen met een architect uw droomvilla te ontwerpen.

De ontwerpen worden beoordeeld door het kwaliteitsteam. Dit kwaliteitsteam bestaat uit de opsteller van het beeldkwaliteitplan en een vertegenwoordiger van de ontwikkelaar. Wanneer wordt gekozen voor een ontwerp van een van de vier projectarchitecten is een beoordeling niet nodig. Deze architecten zijn namelijk vanaf het begin bij het woonplan betrokken en kennen de richtlijnen als geen ander.

Beschermde woonomgeving

Het plan is te bereiken door een luxe entreepoort met intercom systeem. Hierdoor is het woonplan voor autoverkeer alleen bereikbaar voor bewoners en hun gasten. De doorgang voor fietsers en voetgangers is vrij toegankelijk. U woont in een beschermde woonomgeving waar u samen met de andere eigenaren uw eigen omgevingskwaliteit bepaald.

Wonen midden in de natuur

Het woonplan is gelegen nabij Arcen en wordt omringd door de natuurgebieden de Maasduinen en de Ravenvennen. Deze natuurgebieden bieden een unieke combinatie van meren, bossen, heiden en stuifduinen. Een bijzondere woonomgeving waar u al wandelend of fietsend tot rust komt op een van de vele fiets- en wandelroutes. Een waar paradijs voor natuurgenieters. In Arcen kunt u daarnaast terecht voor verschillende voorzieningen, zoals een supermarkt, bibliotheek, tandarts en huisartsenpraktijk. Ook zijn er diverse sportverenigingen en kunt op  de vele terrasjes bourgondisch genieten van streekgerechten en de Limburgse gastvrijheid. In de directe omgeving bevinden zich onder andere het thermaalbad van Arcen (te voet bereikbaar), de kasteeltuinen en een golfbaan.

In 30 tot 45 minuten bent u onder andere in Eindhoven, Nijmegen, Venlo en Roermond. Ontsluitingswegen zoals de A73 en E34 brengen u in een handomdraai richting Brabant, Zuid-Limburg en Duitsland. Het vliegveld Dusseldorf/Weeze is binnen 20 min. bereikbaar.